srijeda, 7. srpnja 2010.

JOŠ PAR RIJEČI O KUK SUL DO-u ŠTO JE KUK SUL DO?

KUK SUL DO - NAJBOLJA BORILAČKA VJEŠTINA NA SVIJETU?

Kuk Sul Do je najbolja borilačka vještina na svijetu. Što mislite o tome? Naravno svatko tko trenira neku drugu vještinu reći će da Kuk Sul Do nije najbolja borilačka vještina na svijetu, nego da je to njegova vještina, ili neka druga po njihovom mišljenju. Tisuće ljudi, tisuće mišljenja, naravno različitih mišljenja.

Vježbanje Kuk Sul Do-a meni omogućuje da budem na nivou svih zadataka koje pred mene postavlja moj posao - koji je vrlo stresan, opasan i zahtjevan, te da te zadatke izdržim bez problema.

Jedan od mojih poslovnih zadataka je da po cijeli dan idem po Sljemenu od ujutro do navečer na natjecanju Snježna Kraljica te da pazim na red i mir, ljude, sigurnost, spašavam od nevolje i tako cijelo vrijeme trajanja natjecanja, moram biti uvijek spreman, najizdržljiviji, najjači, najpametniji u određenoj situaciji, te tako po cijeli dan.

Ponekad to zahtijeva da ja sam stojim i guram u neku ograda sa druge strane gura preko 20 osoba koje me ne mogu ni pomaknuti - zahvaljujući mom treningu stavova. Ponekad ta posao zahtjeva zadatke koji se obavljaju pod punom borbenom opremom traju jako dugo, opasni su i koncentracija mora biti vrhunska cijelo vrijeme, opet mi moj trening Kuk Sul Do-a pomaže da sve to izvedem sigurno, efikasno i točno.

Kuk Sul Do je najbolja borilačka vještina jer čak i naizgled oni pokreti koje vježbamo i koji ne liče na udarce i tehnike djeluju savršeno kad te netko napadne - nokautiraš ga specijalnim udarcem nadlanicom, kojeg tu i tamo na treningu malo proradimo - ne uvježbavamo ga kao specijalku nego kao redovnu tehniku zajedno sa stotinama drugih.

Kuk Sul Do je najbolja borilačka vještina jer vježbajući njegove specijalne tehnike možeš sam sebe izliječiti. Posebne KI vježbe, vježbe vizualizacije i samoizlječenje djeluju i izlječuju, to su dokazali znanstvenicu u svim disciplinama istraživanja. Kuk Sul Do ima i takva znanja pa je opet najbolji na svijetu.

Kuk Sul Do je najbolja borilačka vještina na svijetu jer vježbajući njegove tehnike sa oružjem spreman si za borbu sa bilo kojim postojećim oružjem svih ostalih borilačkih vještina.
Kuk Sul Do je najbolji na svijetu jer vježbajući ga ja spašavam druge ljude od opasnosti, napada i napadača i nezgoda kao od šale, bez straha i bez problema.

Kuk Sul Do je najbolja borilačka vještina na svijetu jer vježbajući ga omogućuje mi da se jako dobro penjem na brda, stijene, drveće, planine, da trčim uzbrdo i nizbrdo, da radim po cijele dane i da nakon takvog dana odem van u kino, disco na feštu do ujutro i da drugi dan odem radit na posao bez ikakvog problema.

Kuk Sul Do je najbolja borilačka vještina na svijetu jer si savršeno pašemo - pa sam tako i ja najbolji na svijetu, pa je tako i svaki vježbač Kuk Sul Do -a najbolji na svijetu ako pošteno i jako vježba makar toga nije svjestan. Znam - mislit ćete gle luđaka - ali neka - samo vi mislite tako jer dok vi tako mislite ja sam još bolji i najbolji na svijetu.

Kuk Sul Do je najbolji na svijetu jer ima filozofiju koja me uči da budem dobar čovjek, a vjerujete mi u puno situacija mogu birati između toga da postanem zao ili da ostanem dobar. Uvijek ostajem na strani svjetla. Ta filozofija, teorija i povijest mi omogućava duboke duhovne uvide u samog sebe i u druge ljude.

Da li ste primijetili da nisam nigdje napisao da je Kuk Sul Do bolji od bilo čega drugoga ili da sam ja bolji od bilo koga drugoga, ne, to od mene nikada nećete čuti. Ja sam samo najbolji na svijetu u svom životu, za sebe a protiv nikoga. Isto tako je i Kuk Sul Do najbolja borilačka vještina na svijetu za vježbače koji se u potpunosti posvete vježbanju i proučavanja Kuk Sul Do-a.

Svi znate da sam ja osnivač Instinktivne Samoobrane - i jesam i to je supersonično dobra vještina - ali Kuk Sul Do je najbolji na svijetu, a Instinktivna Samoobrana je još mlada i kad bude stara bar 1500 g. onda ću vam reći da je i ona najbolja na svijetu.

Još nešto, jednom je netko rekao da Kuk Sul Do ništa ne valja, da ne znamo padat ni poluge radit, ni udarati pravilno i još neke slične gluposti. - Ne postoji pravilan pad, ne postoji pravilan udarac, ne postoji ništa pravilno - svaka vještina ima svoja pravila i pravilno ovo ili ono -- i onda će neki zadrti vježbač neke druge vještine reći da to nje pravilno jer oni to tako ne vježbaju, doživio sam to barem desetak puta, no u stvarnoj borbi ništa nije pravilno - pravilna tehnika čuva zdravlje - ali nije garancija ničega.

Moj prijatelj Mike -Majki - nema pravilnu tehniku ali kad udari protivnika - bilo koje veličine i snage i treniranosti - ovaj padne u nesvijest sa lomovima - a ne trenira borilačke vještine - toliko o pravilnom. Svaka vještina ima svoju specifičnu tehniku, ljudsko tijelo svoju specifičnu biomehanike, kad su tehnika i biomehnaika usklađeni sve je pravilno, makar to i ne izgledalo lijepo.

Kuk Sul Do osnivač Majstor Sung Kon Lim, Kuk Sul Do je ratnička vještina, nastala za ratovanje i preživljavanje. Kad pomislite pričat gluposti o nekoj vještini odmah se zaustavite i sjetite da ste deset puta gluplji zbog takve priče. Ako nešto želite dokazat - dođite k nama na trening i pitajte ili iznesite vaš problem. Pravilnost ovoga ili onoga ovisi o treneru a ne o vještini. Vjerujete mi kad vam kažem: Kuk Sul Do je najbolja vještina na svijetu, ako mi ne vjerujete pozivam vas na trening - dođite i uvjerite se.

Jednom neki instruktori raspravljaju o efikasnosti vještina - da je ova vještina efikasna onda bi oni bili prvaci na UFC prvenstvu itd...Kako će čovjek koji se bori sa mačevima ili noževima biti borac na UFC? Nikako! Kako će borac - koji trenira totalno borenje - totalno ratovanje sa svim vrstama oružja biti na UFC-u. Kako će borac koji kad dođe do napadača izvadi nož i izreže ga boriti se na UFC-u - NIKAKO. Kaže jedan instruktor da zašto nije nikada vidio nekog Kung Fu majstora na UFC natjecanju i kako nitko ne može pobijediti te "Zvijeri" sa UFC-a. Dobra tvrdnja - ali UFC je sport a Kung Fu ili u mom slučaju Kuk Sul Do nije.

Kung Fu je kao i Kuk Sul Do je istinski put prema prosvjetljenju a ne natjecateljskim borbama, i isto tako vještina vježbanja preživljavanja u svim situacijama. Morate zapamtiti da su sve originalne borilačke vještine sveobuhvatne i u tehnikama i u učenjima i da su jako opasne. Tako je i Kuk Sul Do vrlo opasna vještina. Kung fu kao i Kuk Sul Do je priprema za totalni rat i nema natjecanja.

To prosvjetljenje između ostaloga znači - pobjeda sa što manje utrošene energije - to u svijetu smrtonosne borbe - za recimo i Kung Fu borca i Kuk Sul Do borca znači da će oni uzeti kratku mačetu i izrezati svog protivnika, ili uzeti štap, palicu ili neko drugo oružje i vrlo vješto izudarati napadača, bez fer pleya i sportske borbe - sport i ratničke vještine je uzaludno uspoređivati.
No to je sve stvar izbora - ako netko želi može trenirati i Kuk Sul Do i natjecati se u bilo kojoj vještini i disciplini - stvar je u tome da se onda mora pripremati za to natjecanje po pravilima te i te discipline - i dok se za to priprema mora zanemariti ostale aspekte svoje vještine. U tome nema ništa loše - postoje vrlo sposobni borci koji vježbaju tradicionalne vještine i natječu se u nekj sportskoj varijanti bilo UFC ili slično - kao što sam rekao to je stvar izbora.

Vježbač Kuk Sul Do-a vježba preživljavanje pod svaku cijenu i neće pristati boriti se po nikakvim pravilima nego po pravilima preživljavanja - onda se tu ne može raditi sportska borba kao na UFC i sličnim natjecanjima. Majstori tradicionalnih i ratničkih vještina upravo zato i vježbaju te vještine da mogu lakše pobijediti veće, jače i mlađe napadače - ne vježbače borilačkih vještina. Znači, kada budem imao 100 g. i od toga 93 godine neprekidnog treninga i moram se boriti protiv nekoga - moram mu odmah iskopati oko, slomiti nešto, ubosti ga nožem ili pogoditi metkom - ali to je način moje borilačke vještine, a nije način da se s mladcem uhvatim u koštac i valjam po podu ili boksam ili razmjenjujem udarce - udarim ciglom u glavu, iz super savršenog Kuk Sul Do stava.

Sport je nešto drugo - čisti egoizam - želja za dokazivanjem da si bolji od drugih - želja za zaradom velikom zaradom - i tu vam nema više ni trunke poštenja ni pravog sporta - sve je to igra za nekoga iza i za gledatelje.

Borilačke vještine smogu smatrati kao - TURBO PREVLADAVANJE - situacije - ako je napadač, jači, uzmem nož, ako je napadač vještiji upotrebljavam trikove i taktiku, ako je više napadača - oružjem ih jako ozljeđujem i tako dalje. Ako sam čovjek od 60 kg i moram se braniti od čovjeka od 140 kg ne vrijedi mi samo moja super snaga kad je ovaj jači od toga, ali mi vrijedi moja brzina, taktika, tehnika, oružje koje kao vježbač preživljavanja uvijek imam kod sebe, te moja odlučnost da tih 140 kg rasporedim po podu u komadiće.

Da, iza sve finoće borilačkih vještina postoji ubilačka brutalnost i hladnoća, te smrtna namjera da utamaniš napadača - to je pravo naslijeđe borilačkih vještina - ali to mora biti pod kontrolom rigoroznog treninga i baš zato je opet Kuk Sul Do najbolja borilačka vještina na svijetu jer - svaki zlonamjerni čovjek otpada iz Kuk Sul Do-a sam - bez da ga ja otjeram, potjeram ili da mu išta radim. Zli, zločesti, neiskreni ljudi ne mogu opstati u Kuk Sul Do -u niti mjesec dana. Zato je Kuk Sul Do najbolji na svijetu - jer stvara dobre ljude.Tko je iskren i iskreno se sam želi promijeniti - jedino taj može uspjeti u Kuk Sul Do-u.
Da bi i za vas Kuk Sul Do bio najbolja borilačka vještina na svijetu - dođite ga vježbati a vi koji ga vježbate - vježbate ga i kod kuće - uvijek ga vježbajte i postići čete čuda.

Evo jedno čudo - jednom sam sa jednom ekipom prije godinu dana išao na alpinizam - sve sami majstori borilačkih vještina i ostalih specijalnih vojnih i policijskih vještina - jaki, opasni, puni znanja o svem u - i tako se mi pentramo i spuštamo jedno 3 sata bez odmora, i onda oni polako odustaju - ja još ne osjećam zamor, odjednom jedan od majstora posrće na stijeni i to u spuštanju, ja mu kažem da je dosta za danas, a on meni odgovara da ne, još idemo još - a točno sam vidio - mali dio budućnosti - da neće dobro završiti, i slijedeći spust, idem prvi, on drugi i naravno opa, skliz, bum, tras, razbije se ko kruška...da skratim...napravimo nosila i odnesemo ga do auta i pravo u bolnicu u gips.

Čudo je u tome što sam znao da oni više ne mogu, da ja mogu, te u tome da sam ih nadmašio nenamjerno, nego prirodno u sabranosti, brzini,otpornosti na zamor i to jako - ljudi su se tako umorili kao da smo kopali cijeli dan - a ja nisam, jer jako treniram Kuk Sul Do. Čudo ja stojim potpun neumoran - oni toliko uvjereni u savršenost svojih vještina jako iscrpljeni a jedan i slomljen. Zato je opet Kuk Sul Do najbolji - jer mi je omogućio da sam jako izdržljiv, da imam uvid u druge ljude i njihove sposobnosti te da poznam samoga sebe i svoje mogućnosti i sposobnosti.

Jednostavno rečeno - Kuk Sul Do je najbolja borilačka vještina na svijetu. Zašto je to tako?: To vam je kao ulaganje u aute, što više novaca daš, kupiš bolji auto. Novac u slučaju Kuk Sul Do-a je vaš/naš trening - što više treninga daš u Kuk Sul Do dobiješ bolji proizvod - savršenije ljudsko biće, savršenijeg borca, savršenijeg borilačkog majstora.

KUK SUL DO - ČUDESNO IZLJEČENJE - I TO JE KUK SUL DO
Korejska vještina Kuk Sul Do – put korejskih ratničkih vještina, senzacionalna je vještina koja osim svojih efikasnih borbenih i samoobrambenih tehnika i kvaliteta ima jednu ima jednu vrlo efikasnu i jaku komponentu a to je ZDRAVSTVENO VJEŽBANJE. Zdravstvena komponenta Kuk Sul Do vještine očituje se u izuzetno pozitivnom okružju i posebnim vježbama pomoću kojih unaprjeđujete svoje zdravlje i čak postižete potpuni oporavak kod raznih zdravstvenih tegoba. Vježbanjem Kuk Sul Do prvenstveno radimo na prevenciji i održavanju dobro zdravlja, te unaprjeđenju našeg zdravstvenog statusa.

Ukoliko vas muče zglobni problemi – Kuk Sul Do ima rješenje – posebni programi vježbi pomoću kojih ispravnim poravnavanjem zglobova, mišića i tetiva kroz specijalne vježbe možemo ukoliko ste dovoljno uporni doslovno izliječiti većinu postojećih problema. Isto se odnosi i na mišićne probleme ili kombinirane probleme lokomotornog sistema. Najveća snaga Kuk Sul Do Zdravstvenog vježbanja je u vježbama meditacije, disanja, koncentracije i KI energije.

Kada se te vježbe kombiniraju sa ispravnim fizičkim vježbanjem možemo postići savršenu ravnotežu zdravlja tijela, uma i duha, drugim riječima zdravu osobu. Za nas tako zvane zapadnjake još uvijek mistična energija istočnjačkih vještina naziva KI ili CHI je i dalje velika nepoznanica. KI energija je osnova svih istočnjačkih metoda liječenja, izlječenja i borilačkih vještina.

U Kuk Sul Do borilačkoj vještini mi također koristimo vježbe za razvoj Ki energije pomoću kojih postižemo veću borbenu efikasnost ali i bolje zdravlje i jači imunitet. Uz to proučavanjem herbalistike i akupresure postižemo izlječenje raznih zdravstvenih tegoba.

Svima nama je na svojoj vlastitoj koži naš trener Gordan Krajačić, prof dokazao efikasnost naših Kuk Sul Do vježbi za zdravlje, on je 01.08.2005. godine doživio strašnu nesreću u kojoj je izgorio u vatri i eksploziji rezervoara benzina – kojom prilikom mu je izgorilo 50 % tijela u 3. stupnju opeklina. U jednom trenu je od posljedica vatre izgubio 12 kilograma mase. Po njegovim riječima tada – baš u tom trenutku bio je u najboljoj formi svog života ikada (100k g čistih mišića, ogromne kondicije i spremnosti).

Prvo si je život spasio pokrivanjem očiju i usta rukama te bacanjem od izvora plamena dolje na zemlju, gdje se je valjajući se po zemlji uspio ugasiti, zatim je – zahvaljujući toj vrhunskoj formi – dotrčao do auta, gdje je odvezen u hitnu. Nakon 3 sata od nesreće naš trener je zamotan kao mumija, svi koji ga poznaju u šoku. Doktori prognoziraju 6 mjeseci oporavka do prohodavanja – i onda još ko zna koliko do normalnog funkcioniranja, trener nam je uslijed zadobivenih ozljeda potpuno nepokretan.

Dalje po riječima našeg trenera oporavak ide na slijedeći način: vrhunska briga doktora i sestara – ali njihova prognoza – i dalje 6 mjeseci minimum da bi uopće mogao stati na noge – no što se događa, naš trener je od prvog trenutka od kad je stradao koristio Kuk Sul Do vježbe za razvoj KI Energije i za svoje vlastito izlječenje, za smanjenje bolova. Pomoću tih vježbi bio je sposoban nakon 6 dana stati na noge, prve dane je zbog tih vježbi mogao uspješno pobijediti bol pri trganju zapaljene kože u zglobovima da bi rastegnuo kožu u normalnu elastičnost – doktori su ga u čudu gledali, kako tjera fizioterapeuta da mu gura ruke i noge i svaki zglob na tijelu dok krv curi iz rana a trener ne jauče nego govori jače, stisni jače.

Nakon 6 dana Gordan je već vježbao po hodnicima, a nakon 16 dana od nesreće je izašao iz bolnice na svojim nogama, sam, te je nakon točno 30 dana od nesreće 01.09.2005 vodio trening Kuk Sul Do-a u klubu kao da se nikada ništa nije dogodilo. Mi smo još danas u čudu a liječnicu u Draškovičevoj su izjavili da takvo izlječenje još nisu nikada vidjeli. Pa vi nama sad recite da to nije čudesno izlječenje zahvaljujući Kuk Sul Do-u. Izjava našeg trenera: „Da nisam toliko vježbao Kuk Sul Do i znao vježbe za KI energiju nikada se ne bi tako oporavio, sve to dugujem Kuk Sul Do-u. Naravno i ogromnom trudu koji ulažem u svoje samousavršavanje – ali nema tu neke magije – ako mogu ja možete i vi, samo treba vježbati.“

Sve vježbe koje je radio naš trener možete nači na ovim web stranicama i koristiti ih da poboljšate svoje zdravlje.

KUK SUL DO I OSTALE BORILAČKE VJEŠTINE
Koja je razlika između Kuk Sul Do-a i ostalih borilačkih vještina? Kakva je to vještina Kuk Sul Do? Koje su njegove glavne karakteristike? Neka su od mnogih pitanja koje ljudi postavljaju kad čuju za Kuk Sul Do. Dali je to bolje od ovoga ili onoga, jeli to slično kao Aikido, Judo itd.

Kuk Sul Do kao što sam naziv kaže je Put korejskih tradicionalnih borilačkih umjetnosti. Sa svojom dugom poviješću već je različit od svega drugoga. U Kuk Sul Do –u postoje sve drevne tehnike koje su vježbali drevni korejski ratnici, koje imamo navedene i u ovoj knjizi. Kuk Sul je sklop mnoštva različitih stilova borbe u sveobuhvatni sistem borilačkih vještina i umjetnosti a ujedinjen pod nazivom Kuk Sul Do.

Također se u Kuk Sul Do -u prakticira, uz staro dobro tradicionalno vježbanje proučavaju i upotrebljavaju i svi moderni načini borenja bez i pomoću najmodernijeg oružja. Znači i stara tradicionalna oružja i oružja najnovije tehnologije. Na primjer, kako se Kuk Sul Do razlikuje od drugih borilačkih vještina? Tako jer je će Kuk Sul Do vježbač vježbati i na drvetu i u blatu i u vodi i u snijegu, i po mraku u svim nemogućim uvjetima i uz pomoć mačeva i štapova ali i uz pomoć pušaka i pištolja, a sve kako bi poboljšali svoju vještinu.

Tehnike i taktike Kuk Sul Do-a su drugačije od drugih vještina, udarci, poluge i bacanja, pritisci, lomovi i borba na tlu ili hrvanje, sve je to drugačije u Kuk Sul Do-u, jer mi imamo određene principe koji definiraju svaku tehniku. To ne znači da poluga na šaci prema van u Kuk Sul Do-u nije ista kao u dr. vještinama, nego je način dolaska, svrha te poluge, taktika ulaza, hvata, pritisaka, udaraca i loma i bacanja i završetka potpuno specifična, drugačija nego u drugim vještinama.

Tako je sa svakom tehnikom, npr nožem, specijalne tehnike nožem u Kuk Sul Do-u su potpuno svojstvene osnovnim kretnjama stila i nisu slične drugim vještinama. Sličnosti postoje u pojedinim dijelovima tehnika, ali tehnike u cjelini su potpuno različite, forme su potpuno različite, metode disanja svojstvene samo Kuk Sul Do- u. Specijalna teorija, taktika i filozofija svojstvene samo Kuk Sul Do-u. Pazite naravno da ima dosta sličnosti sa korejskim metodama, jer Kuk Sul je etimološki i povijesno postavljen prije tih drugih korejskih vještina.

U Kuk Sul Do su utkane drevne metode borilačkih vještina iz kojih su izrasli različiti stilovi korejskih i japanskih i kineskih vještina, ali isto tako u Kuk Sul Do-u možete naći utjecaj drevnih kineskih, mongolskih i japanskih, borilačkih vještina. Na primjer svaki Kuk Sul vježbač proučava i borbu japanskim mačem ali po korejskoj metodi i taktici. Zašto? Zato jer su koreanci u ratovima protiv japanaca shvatili da moraju upoznati neprijateljsko oružje i taktike ako ih žele pobijediti.

Tako su tehnika u Kuk Sul Do-u, taktika i načini mnogo stariji od drugih stilova. U malo kojoj vještini ćete vježbati bacanje kamenja i pijeska, borbu kamenom i razne druge specijalne stvari. U Kuk Sul Do-u naći ćete na primjer od modernih vještina: moderne boksačke tehnike, ali ne sa ciljem boksanja, nego sa ciljem što bržeg i efikasnijeg savladavanja napadača kombiniranjem svih Kuk Sul Tehnika. Tako da je to slično u udarcima boksu, ali nema nikakve veze sa boksanjem kao sportom, nego sa specijalnom Kuk Sul Do taktikom i tehnikom. Kuk Sul Do je sistem sveobuhvatnosti na specifičan način, vježbajući borilačke vještine i umjetnosti. Iza svake Kuk Sul Do tehnike stoji posebna Kuk Sul Do filozofija koja također u spoju sa KSD pokretima daje unikatnu cjelinu koje nema nigdje drugdje.

Ono što je najvažnije reći za Kuk Sul Do je to da je to da je KSD sveobuhvatna vještina koja razvija ljudsko biće u svim dimenzijama postojanja: u fizičkoj - pomoću fizičkog vježbanja, u umno/intelektualnoj - pomoću pamćenja velikog broja tehnika i pomoću taktičko tehničkog treninga te u duhovnoj pomoću vježbi meditacije, ki energije i samospoznaje.

Potpunost KSD-a se očituje i u samom tehničkom dijelu - vježbanje ručnih, nožnih, tehnika na tlu, tehnika bliske borbe i bacanje, tehnika poluga i gušenja, tehnike borbe u svim uvjetima tehnika sa preko 30 vrsti oružja, tehnike liječenja, tehnike i taktike borbe protiv više napadača, naoružanih napadača itd..No na stranu sve to potpunost se očituje i unikatnoj Kuk Sul Do filozofiji koja nas uči da postanemo bolji ljudi.

Posebnost Kuk Sul Do-a se očituje u tome što se sve to stvarno vježba i radi kroz trening Kuk Sul Do-a, i po tome smo mi jako drugačiji od ostalih današnjih vještina ali i jako slični istinskim ratničkim i borilačkim vještinama bilogdje na svijetu jer sve one imaju isti ovakav pristup uz neke lokacijske i tehničke razlike. Svaka istinska vještina teži potpunom razvoju čovjeka.

Samo što je sve u vještini ovisno o ljudima, ljudi su ti koji čine vještinu i ako ljudi daju sve od sebe vještina je savršena, a ako skraćuju, traže lakša rješenja, mijenjaju i odbacuju a nisu razumjeli biti i suštinu svoje vještine onda naravno da vještina gubi svoju izvornost, prepoznatljivost i kvalitetu.

Ovdje se opet vraćam na moje ranije rečene stavove - razlike između vještina postoje ali one nisu važne - važno je kako mi vježbamo - da li traljavimo i zezamo se i rekreiramo ili vježbamo istinski, ratnički kao pravi borilački umjetnici.

Nema komentara:

Objavi komentar