srijeda, 12. svibnja 2010.

KUK SUL DO PRAKSA



Što je Kuk Sul Do u praktičnom smislu?

U strogo praktično smislu Kuk Sul Do vještina se sastoji od studiranja slijedećih vještina i tehnika:

Osnove u koje spadaju, stavovi, kretanja, padovi, gimnastika, zagrijavanje, vježbe disanja i usmjeravanja KI energije.

Napredni trening: Stavovi- napredni-tehnike blokiranja, udarci rukama, udarci nogama, specijalni udarci rukama, specijalni udarci nogama, specijalni akrobatski i teški padovi, rad nogu, ručne kombinacije, nožne kombinacije, skokovi i akrobacije, forme, tehnike sa oružjem, dogovoreni i slobodni sparinzi bez i sa oružjem, gađanje iz luka i strijele, bacanje projektila, trening u prirodi i SU tehnike.

SU tehnike - predstavljaju veliki bazen tehnika samoobrane od hvatova, grabljenja, i uhvata sa svih strana i iz svih položaja, te također obrane od svih vrsta udaraca, kombinacija, više napadača i napada bez i sa oružjem, SU tehnike primjenjuju kombinacije poluga na zglobovima, pritisaka u vitalne točke, bacanja, lomova, udaraca, završetaka na tlu, gušenja, te tehnika sa oružjem uz kombiniranje zahvata u isto vrijeme. Zatim tu dolazi i specijalni trening KI enrgije, trening specifične fizičke pripreme, trening uma i duha. Za SU tehnike specifično je da uvijek u sebi uključuju bacanja kroz poluge kao na gornjoj slici - tako pomoću SU tehnike možete bacati napadače da doslovno lete zrakom. Također je jedna od glavnih odlika svih SU tehnika - sistem poluga - u Kuk Sul Do vještini ima oko 3600 SU tehnika u kojma se upotrebljavaju razne kombinacije - na slijedeći način: blikiranje napada, kontraudarci, i pritisci u vitalne točke, bacanje pomoću poluga ili kombinacijom - udaraca i poluga i pritisaka i okreta.

Osnovno oružje:Dugi štap, kratki štap - više vrsta, korejski mač, štap za hodanje, kratki mačevi, nož, luk i strijela. Kroz cijeli Kuk Sul Do proteže vježbanje sa 40 vrsta različitog oružja.

Praktično Kuk Sul Do je sveobuhvatna vještina potpunog razvoja.

Nema komentara:

Objavi komentar