srijeda, 12. svibnja 2010.

ZAŠTO VJEŽBATI KUK SUL DO


Zašto Vježbati Kuk Sul Do?
Zbog toga jer ćete naučiti da se kroz trening i vježbu ponekad i jako tešku može vrlo efikasno popraviti stanje cijelog vašeg bića. Naučit ćete da nema potrebe za strahom od angažiranja sebe, te ćete naučiti da su vaši kapaciteti za hrabrošću, energijom, svjesnošću i strašću mnogo veći nego što ste i u snu očekivali. Također ćete naučiti kako smanjiti stres i tenzije, skidati suvišnu težinu te uživati dok učite KUK SUL DO. Naučit ćete važne tehnike disanja i fizičkog kondicioniranja, a isto tako i metode povećanja nivoa vlastite svijesti i samosvijesti. Kuk Sul Do trening se ulijeva u sve aspekte vašeg života, te uvijek putuje sa vama.
Zbog toga ćete izgledati i osjećati se bolje, ali ćete uz to steći i posebno držanje koje odaje vaše samopouzdanje stečeno vježbanjem. Zašto vježbati Kuk Sul Do? Zato jer vas to vježbanje vodi na prekrasan put istraživanja i avanture. Svaki vježbač Kuk Sul Do-a je istraživač i avanturista, pustolov, učenik, znanstvenik i učenjak. Svaki vježbač kreće u avanturu istraživanja samoga sebe i otkrivanja svojih potencijala i mogućnosti. Što duže i mudrije vježbate rezultati tog istraživanja su sve veći i veći. Vježbanjem Kuk Sul Do-a istražit ćete, otkriti nove i razviti urođene sposobnosti intelekta, duha i tijela. Vaš um će postati brži, pametniji i moćniji, vaš duh će postati slobodan i savršen, vaše tijelo će moći izvoditi čuda koja ni ne sanjate. Istražit i unaprijediti svoj intelekt, duh i tijelo to je sasvim dobar razlog zašto vježbati Kuk Sul Do.
Zdravlje
Kuk Sul Do trening izgrađuje i vaš um i vaše tijelo. Program vježbanja je pažljivo dizajniran da bi kondicionirao, izgradio i održavao mišićni tonus, snagu, koordinaciju i totalnu mentalnu i duhovnu budnost.
Razvoj Karaktera
Trenutni cilj KukSuldo-a je dobrobit za onoga koji ga vježba. Uz stjecanje zavidne vještine borenja i kontranapada razvija se karakter svakog vježbača. Snaga karaktera osobe se može postići samo kroz razvoj duha. Strpljenje, uljudnost, poštivanje, časnost i poštenje, skromnost, odanost, darežljivost, predanost, disciplina i sreća su i izvor ali i nagrada za vas u ovoj vještini.
Disciplina
Učešće u Kuk Sul Do-u zahtijeva od svakog vježbača da razvija samodisciplinu. Poboljšanje u fizičkim sposobnostima stečenim kroz trening odmah je vidljivo vježbaču, ali njegove samodiscipline biti će prepoznato oda strane drugih. Fizičke aktivnosti se koriste da bi se povećale mentalne sposobnosti, što onda dovodi do razvoja samodiscipline.
ŽENE I DJECA
Ljudi se često pitaju dali je Kuk Sul Do prikladan za žene i djecu. Za žene i djevojke Kuk Sul Do nudi vrlo efikasno rješenje za samozaštitom, posebno kod napada od većih i snažnijih osoba. U isto vrijeme također se mogu skidati neželjeni centimetri sa svih dijelova tijela, poboljšati mišićni tonus kroz zanimljivo i vrijedno iskustvo vježbanja. Djecu Kuk Sul Do uči samoobrani, povećava samopouzdanje, povećava pažnju, te nevjerojatno povećava koordinaciju uma i tijela. Mnogi pedijatri i dječji psiholozi preporučuju vježbanje borilačkih vještina za ispravljanje dječjih problema. Kuk Sul Do predstavlja poklon, koji može povećati kvalitetu života vašeg djeteta. Uz to omogućuje im da se dobro zabave. Djeco u Kuk Sul Do-u ćete razviti sposobnosti, toliko da ćete moći vladati svojim energijom, vidjeti tuđu energiju, izvoditi čuda tijelom kao najspretnija bića iz vaše mašte, te imati sposobnosti da se brinete o sebi u svako doba.To vam garantiram. Da bi to dostigli trebat samo redovito vježbati.
Obitelj
Roditelji mogu shvatiti Kuk Sul Do za cijelu obitelj kao interesantno, zabavno i vrijedno sredstvo za provođenje kvalitetnog vremena sa svojom obitelji te kao efikasno sredstvo za jačanje međusobnih veza. Za te svrhe mi nudimo posebno obiteljsko članstvo o kome možete razgovarati sa našim instruktorom tijekom procesa učlanjivanja.
Kuk Sul Do znači: "Put Korejskih Borilačkih Vještina."

Nema komentara:

Objavi komentar