ponedjeljak, 5. srpnja 2010.

DAL YON JO SUL - OČVRŠĆIVANJE UDARNIH I NEUDARNIH POVRŠINA TIJELA

DAL YON JO SUL – očvršćivanje udarnih i neudarnih površina
Klasične vježbe očvršćivanja udarnih površina tijela, čela šake, zglobova, bridova dlana i stopala, pete, rista, dlana, nadlanice, koljena, potkoljenice, prstiju ručnih i nožnih. Ove vježbe uz to što ojačavaju udarne površine i iz njih stvaraju opasna oružja služe za dodatni razvoj tehnike udaraca. Očvršćivanje udarnih površina i tijela, udarci u zid, tlo, vreće, fokusare, tvrde drvene stalke, Dal Yon Jo naprave za udaranje, međusobna udaranja u paru.

Najvažnije je postepeno dozirati opterećenje kod ovih vježbi. Počnite sa 10 udaraca i povećavajte broj udaraca ili ponavljanja samo onda kad ste sigurni da vas ništa zbog toga neće boljeti i da možete povećati i snagu udaraca i udaranja. Nakon određenog vremena povećate za 5 udaraca i pojačate brzinu i snagu udaranja. Ako udarate u partnera i on u vas, smijete udarati samo onoliko jako koliko vam partner dozvoli. Kada udarate u dal yon jo naprave pazite da se ne ozlijedite i slijedite način sa velikim brojem ponavljanja a manjom snagom i brzinom. Snažne i brze udarce izvodite samo povremeno – ponekad jako brzo, ponekad jako snažno, ponekad kombinirano, no uglavnom se bazirajte na redovito udaranje sa velikim brojem ponavljanja. To postepeno razvija udarne površine i tijelo te dovodi Ki energiju u dijelove koji udaraju ili su udaren.

Nakon takvog treninga obavezno izvedite sve Ki Cho ja Ki vježbe, Ki vježbe i meditaciju za oporavak i jačanje treniranih dijelova tijela. Nakon toga sve trenirane dijelove izmasirajte lagano pod hladnom vodom, a ako ste primali udarce u tijelo – izmasirajte hladnom mokrom krpom. Naravno i posušite se nakon toga. Nakon sat vremena sve trenirane površine namažite sa odgovarajućim kremama – krame za tijelo, krema za ruke, krema za noge. Mazanje kremama će vam sačuvati zdravlje i glatkoću kože i lijep izgled kože.

Nema komentara:

Objavi komentar