ponedjeljak, 5. srpnja 2010.

VANJSKI TRENING - CHAYON SU RYUN

VANJSKI TRENING - CHAYON SU RYUN

Vanjski trening osigurava mnoge stvari koje nisu dostupne vježbanjem u zatvorenom prostoru. Kao prvo daje vježbačima potpuno drugačiju okolinu u kojoj se vježba, odjeća je drugačija, morate imati obuću i površina po kojoj se krećete je neravna i sklizava. Koncentracija vježbača mora biti veća i usmjerenija na trening jer mnogi vanjski faktori smetaju i na njih se mora prilagoditi – a to su: vjetar, kiša, vrućina, hladnoća, snijeg, led, blato, grmlje itd…). Tijekom vanjskog treninga također će svaki vježbač naučiti mnogo o samoj prirodi i naučit će više cijeniti prirodu. Konačno vanjski trening osigurava situacije i situacijski trening koji je nemoguće izvesti u dvorani, npr.: prirodne prepreke, noćni trening vani, prelazak vode, vodeni trening, planinarenje i vještine planinara, preživljavanje, tiha kretanja i kamuflaža, realniji trening oružjem, pucanje iz luka i samostrela,k bacanje noževa i projektila itd.

Samoobrana na raznim čudnim površinama i mjestima. Takve situacije jednostavno ne možemo izvesti u dvorani.

Vanjski noćni trening, dnevni, vodeni, itd. daje velike mogućnosti vježbanja sa oružjem i taktikama koje se ne rade u dojangu.

Osjetiti energiju i ljepotu prirode, popeti se na drvo, planinu, prijeći šume, pretrčati velike udaljenosti, plivati u divljoj vodi…sve to razvija slobodu duha, uma i tijela a ultimativno, meditacija u prirodi je najsavršeniji način za postizanjem svih uvida i znanja o samima sebi i Kuk Sul Do-u.
Ako vas muči što raditi u vanjskom treningu, odgovor je vrlo jednostavan – isto što i DOJANG-u. Znači i Hyungs i Su i sa oružjem, i vježbe snage i očvršćivanja, i penjanje na drveće, na stijene i plivanje i ronjenje i tehnike u vodi, i svim uvjetima, npr. Na ledu, u dubokom snijegu itd..Vaša mašta je tu jedina granica.

Vježbe prikradanja, skrivanja, maskiranje, izrada skloništa, skupljanje hrane, vode, ratne igre…sve je to odlično za vanjski trening.


Nema komentara:

Objavi komentar