ponedjeljak, 5. srpnja 2010.

SHIN GONG SUL - MENTALNA SNAGA

SHIN GONG SUL
Razvoj mentalne snage,

Mentalna snaga se u Kuk Sul Do vještini razvija pomoću vizualizacije i meditacije. Mentalna snaga se određuje koncentracijom koja jača što se više trenira vizualizacija i meditacija. Vizualizacija i meditacija nisu jednake tehnike, ali se mogu kombinirati. Vizualizacija je više aktivni proces uma da stvara, a meditacija je proces spajanja uma, duha i tijela u harmoniju.

Vještina mišljenja za samoobranu

1. Znati kada eksplodirati a kada biti miran.
2. Znati da ideje imaju posljedice i da su i riječi ideje.
3. Znati razliku između lakih žrtava i pravih kriminalaca.
4. Znati razliku između ometanja i preusmjeravanja.
5. Znati koliko je boli neophodno da se izbjegne napad.
6. Znati važnost skromnosti i pristojnosti uvijek.
7. Znati kada i koliko ozlijediti i kada liječiti napadača.
8. Znati prepoznati kad je napadač odlučio da će vas napasti.
9. Znati što će djelovati a što ne.
10. Predvidjeti stupanj sile koji je neophodan a da se izbjegne trajna ozljeda.
11. Predvidjeti stupanj sile koji je potreban da se izbjegne trajno iščašenje i lom.
12. Odrediti stupanj sile koji je potreban a da se izbjegne smrt.
13. Razumjeti znakove koji prethode napadu.
14. Razumjeti društvenu okolinu u kojoj se pojavljuje nasilje.
15. Znati kako će uvijek jaki um i jako tijelo prevladati napadačevu energiju.
16. Razlikovati razliku govorancije kao zauzimanja poze-glume (mlaćenja prazne slame) i govora koji je motivirajući.
17. Razumjeti verbalnu i fizičku dinamiku – akciju koja utječe na napadača-i da napadač to želi vama napraviti.
18. Znati razliku između stvarne promjene i mišljenja punog neostvarenih želja.
19. Razumjeti stabilne i nestabilne oblike sigurnog i izričitog – čvrstog stava – mentalno i njegova tjelesna projekcija.
20. Razlikovati samosvjesnost i samokontrolu.
21. Razlikovati individualne i grupne motive.
22. Primjenjivati mekane i čvrste tehnike na jednako efikasan način.

Ove postavke daju ispravno mišljenje samoobrani ali i postupcima u svakodnevnom životu, a cilj im je da pomoću njih uostalom kao i pomoću svega iz ove knjige u svom vlastitom životu načinite što manje pogrešaka a što se tiče samoobrane da preživite, pobijedite, pomognete i imate kontrolu misli i situacije.

Vizualizacija

Vježba 1-sjedeće vježbanje:
Kleknuti ili sjesti, te zatvoriti oči. Početi vizualizirati izvođenje forme, koju znate na vašem trenutnom nivou, i pomoći si u toj vizualizaciju izvođenjem tehnika rukama, zapravo. Isto tako i sa SU tehnikama i svim drugim.

Vježba 2 – Mentalni ekran
Sjest, kleknuti, zatvoriti oči i vizualizirati ispred sebe veliki crveni ekran –ugodno crven boje, velik kao kini platno. Dalje na tom ekranu vizualizirati sebe kako izvodite vaše Kuk Sul Tehnike, obrane, napade, postavljajte razne scenarije kao da gledate film,i naravno uvijek pobjeđujete. Nakon vježbe prije nego što otvorite oči, pokretom ruke ugasite ekran, izbrišite ekran i otvorite oči.

Vježba 3 –Tajno mjesto
Sjesti, zatvoriti oči, vizualizirati kako dolazite na svoje tajno mjesto za koje nitko ne zna, to je samo vaše mjesto, mjesto vaših snova, koje može odgovarati nekom stvarnom mjestu, a može i biti potpuno iz mašte i bilo gdje –npr.-u oblacima is. Na tom mjestu izgradite svoj DOJANG- i vježbajte u dojangu, vaše tehnike, punite se energijom, tu je sve moguće, tu možete letjeti, raditi sve što poželite. Kada ste se dovoljno napunili energijom, polako dođite natrag ovaj naš svijet.

Kod svih vizualizacija uvijek vizualizirajte samo pozitivno i lijepo, i kad vježbate obrane od napada –vizualizirajte partnere za trening – ne napadače.

Vježba 4 – Opuštanje
Sjesti ili stati ili ležati, zatvoriti oči i opuštati svaki dio tijela – doslovnim mislima – moja kosa se opušta, moja kosa je opuštena, moja koža na glavi je opuštena….od glave, vrat, oči, uha, jezik, zubi, grlo, mišići vrata, trapezijusi, ramena, prsa, leđa, bokovi, trbuh, kralješnica, zglobovi, nadlanice, itd-sve mišić, sve zglobove, sve tetive, sve organe. Kad to sve prođete uživajte u opuštenosti. Kad se mičete iz tog stanja –protrljajte oči, protegnite se par puta i onda krenite dalje.

Vježba 5 – Samoizlječenje
Leći, proći kroz opuštanje, vizualizirati bolesni dio tijela. Vizualizirati kako ga lijeće zlatne energetske stanice, kako ga lijeće i obnavljaju, te kako otklanjaju što god da je napalo tijelo. Nakon nekog vremena vizualizirati bolesno mjesto kao potpuno zdravo kako zrači sjajnom zlatnom energijom. Biti uporan 3 puta na dan. Ozdravljenje će biti vrlo ubrzano. Kada se umorite od takve vizualizacije – opustite cijelo tijelo – vježbom opuštanja i onda opet vizualizirajte izlječenje – možete vizualizirati u detalje – do najmanjih stanica, molekula i atoma. Nakon završene vizualizacije opet opustite tijelo vježbom broj 4.

Meditacija
Sjesti, udobno, prekriženih nogu. Ruke osloniti na butine, leđa ravna. Koncentrirati se na osnovno KI disanje - 5 sek udah, u danjon-5 sek izdah iz dan jona- 20 puta. Nakon toga pustiti disanje da ide prirodno. Izdvojiti se od misli, pustiti neko vrijeme misli da lutaju – sagledati ih sa strane. Nakon toga posložiti sve te misli u odgovarajuće ladice i zatvoriti ih riješene. Nakon toga više se misli ne smiju pojavljivati.Sada vizualizirajte zlatnu kuglu, kao sunce u vašem umu, pokušajte ju vidjeti što duže, ne brinite ako ona mijenja boju. Ako se misli opet počnu pojavljivati, nježno ih pokupite u ladicu, i nastavite sa zlatnom kuglom. Prvotno će to biti teški, i moći ćete vidjeti zlatnu kuglu samo nekoliko sekundi. Sa vježbom to će ići sve duže i duže. U početku vježbajte samo 5 minuta. Tijekom tog perioda vidjet ćete i gubiti zlatnu kuglu više puta. Ovu meditaciju treba vježbati svaki dan 4 mjeseca. Nakon toga perioda moći ćete držati zlatnu kuglu dosta dugo, primijetit ćete novostečeni unutarnji mir. Nakon tog perioda u meditaciji krenite prvo jedno vrijeme sa zlatno kuglom a zatim možete meditirati o vašim konkretnim životnim situacijama i rješenjima istih. Opišite situaciju točno i pitajte, kako da najbolje riješim to i to, napravim to i to, što da poduzmem u vezi s tim da bi uspio. Prije meditacije složite pitanje i ponavljajte ga u meditaciji puno puta, onda se opet vratite na zlatnu kuglu. Iznenadit će vas to da će vam rješenje vaše situacije doći ili u meditaciji, ili kasnije dok radite nešto drugo. Uvijek meditirajte o pozitivnim stvarima, i one će vam se dogoditi.

Meditacija za sjedinjenje

Meditirajte na zlatnu kuglu jedno vrijeme, zatim kad ste ušli u duboku meditaciju da vas ništa iz okoline ne dodiruje, meditirajte o svemiru, uronite se u taj svemir, u beskrajnu prazninu i iskusite njegovu beskonačnu svjesnost, ili se fokusirajte na ujedinjenje sa vašim osobnim vjerovanjem i idealom-bogom, prema vašem osobnom vjerovanju te iskusite, vidite i osjetite njegovu manifestaciju u punoj slavi te se sjedinite sa njim.

Ovo je najjednostavnija metoda meditacije kojom ćete sigurno stići na vaš cilj, ne brzo i ne lako ali sigurno da. A kada stignete steći ćete znanje i uvide, prosvjetljenje i najviše visine postojanja.

Nema komentara:

Objavi komentar