ponedjeljak, 5. srpnja 2010.

SPECIJALNE RUČNE I NOŽNE TEHNIKE

SPECIJALNE RUČNE I NOŽNE TEHNKE

YUN SHIK JOK SUL – Kombinacije Udarcima U Prikoraku Ili Priskoku, Istom Nogom, (Lj. I D)
Ove tehnike se sastoje od kombinacija, napada i kontranapada od dva udarca sa istim nogom u prikoraku, priskoku a moguće i u skoku. Pomoću ovih tehnika dodatno ćete razviti i usavršiti svoje nožne udarce te naučiti kombiirati različite udarce istom nogom.

1. prednji predji,
2. prednji – bočni,
3. prednji – kružni,
4. prednji kuki,
5. prednji-potkoljenica,
6. prednji – koljeno,
7. prednji gane rigi,
8. prednji an dare cha ki,
9. prednji bakat daree cha ki.
10. bočni pa svi udarcima,
11. kružni i sv ti udarci
12. gane rigi i svi ti udarci
13. kuki i svi ti udaci

BOK SHIK JOK SUL – Nožne Kombinacije Istom Nogom Iz Mjesta (Lj. I D)
Po načinu izvođenja ove tehnike se razlikuju od prethodnih samo po tome što dok ih izvodite stojite u mjestu. Ove tehnike služe kao tehnike kontranapada ili napda iz mjesta, kada niste u mogučnosti da se pomićete u niti jednu stranu, nego morate udarcima iz mjesta riješiti situaciju i osvojiti prostor. Po težini ovaj način udaranja je dosta težak i treba gapunu vježbati da bi bio efikasan, ali isto tako uvježbavanje ovih tehnika poboljšava kvalitetu svih nožnih tehnika i njihovu snagu, ravnotežu, brzinu i efikasnost.

1. prednji – bočni,
2. prednji – kružni,
3. prednji kuki,
4. prednji-potkoljenica,
5. prednji – koljeno,
6. prednji gane rigi,
7. prednji an dare cha ki,
8. prednji bakat daree cha ki.
9. bočni pa svi udarcima,
10. kružni i sv ti udarci
11. gane rigi i svi ti udarci
12. kuki i svi ti udaci,

CHA KI – SU KI KOMBINACIJE, Udarci Nogom pa Rukom,
Ove kombinacije nožninh pa ručnih udaraca uče vas kako u praktičnim borbenim situacijama najefikasnije kombinirati udarce nogama pa rukama da bi što prije savladali napadača, napadače. Uvježbavaje ovih kombinacija povećava vaše borbene mogučnosti i uči vas točno kako efikasno i sigurno kombinirati udarce nogama pa rukama.

SU KI – CHA KI KOMBINACIJE, Udarci Rukom Pa Nogom,
Ove kombnacije ručnih pa nožnih udaraca isto kao i prethodne imaju za cijlj da vas nauče kako biti što efikasniji u borbi, kako sigurno, brzo i efikasno kombinirati ručne i nožne udarce koji će dovesti do brzog savladavanja napadača.

E DAN CHA KI: Leteći Udarci – Nebo je Granica:
Sve vrste udarca iz mjesta, iz koraka, iz zaleta, nogama, istom nogom više puta u istu i različite strane, udarci s obje noge u iste strane u različite strane. Ovi udarci dodatno razvijaju vaše tehničko znanje ali isto tako su odličan trening sočnosti, eksplozivnosti, snage i brzine udaraca te spretnosti i izdržljivosti.

E DAN SU KI – Leteći Udarci Rukama,
Vrlo specijalne tehnike, neuobičajene i iznenađujuće ali sa velikom razornom snagom. Ove tehnike dodatno razvijaju sve fizičke sposobnosti i ručnu tehniku udaranja. Ponekad u realnim situacijama morate primijeniti baš ove udarce da bi izazvali željene efekte. Mogu vrlo dobro poslužiti kao tehnke napada s leđa i tehnike napada na visoke osobe.

E DAN SU KI – CHA KI i Obratno Kombinacije,
Leteće kombninacije rukama i nogama ili nogama pa rukama su vrhunac tehničkog umijeća borenja. Udariti rukama u jednu stranu a nogama u drugu, ili nogaom i rukom istovremeno na dvije različite strane i tako dalje. Povećanje vaših tehničkih mogučnost i znanja te povećanje svih fizičkih sposobnosti je vrl očito u ovim tehikama.

SON BANG U KI - blokiranja
Dodatne tehnike blokiranja služe tome da vas nauče još više načina na koji se može blokirati određeni udarac ali imaju i značajnu komponentu u treningu očvršćivanja tijela – dijelova tijela koji blokiraju i primaju udarce. Blokiranja sa partnerom, ruke-ruke, ruke -noge, noge-noge, noge protiv ruku, kombinacije ruke i noge- protiv nogu, kombinacije: ruke-noge-tijelo – noge.

MU GI-CHA KI/MU GI SU KI - kombinacije udaraca nogama i rukama u radu sa oružjem
Tehnike se uzvode u kombinaciji sa svim Kuk Sul oružjem, npr. tehnke dugim štapom i tehnike udaraca nogama i rukama ili kombnacije blokiranje rukama udaranje nogama pa štapom, razne kombinacije sa svim oružjem.

Nema komentara:

Objavi komentar